• Rezalna/servirna deščica - zaupaj

Rezalna/servirna deščica - zaupaj

  • Zaloga: - kom
  • 34.70€

Izdelka ni na zalogi. Pošlji nam povpraševanje o dobavljivosti.

Deščice so narejena iz skrbno izbranega javorjevega in orehovega lesa slovenskega porekla. Oljene so s parafinskim oljem, ki je brez barve, vonja in okusa ter ima ustrezne certifikate za stik s hrano.

Uporabljaš jo lahko na več različnih načinov:
- kot rezalno deščico,
- kot servirno deščico,
- kot krožnik,
- kot podstavek za skodelico ali skledico,
- kot prvo deščico, ki jo otrok začne uporabljati za pripravo obrokov.

Deščice so narejene iz lesa slovenskega porekla. Pomembno nam je, da poznamo zgodbo drevesa, katerega les uporabimo za naše produkte. Na ta način slednji tudi prepotuje minimalno razdaljo do naše delavnice. Zagotavljamo ti, da v obdobju rasti in obdelavi lesa ni uporabljenih nobenih kemikalij.

Poleg tega drevesa, katerih les uporabimo za naše produkte, v osnovi niso podrta za namene predelave, ampak zaradi morebitne širitve gospodarskega poslopja, pridelovalne površine ali zaradi varnosti.

Lepila, barve in laki so sintetični, s hranovarnim certifikatom in niso testirani na živalih.

Velikost: premer 24 cm (debeline 2 cm)

Napotki za vzdrževanje:
Če za rezalne in servirne deščice pravilno skrbimo, nam lahko služijo praktično celo življenje:

- Les je živ material, ki se razteza in krči, zato priporočamo, da deščice ne izpostavljaš visokim temperaturam in preveliki vlažnosti.  Deščice ne smeš pustiti stati v vodi, saj se lahko zvije in prelomi, prav tako pa lahko od stanja v vodi počrni. 
- Deščica ni namenjena za pranje v pomivalnem stroju. 
- Po vsaki uporabi deščico umij pod tekočo toplo vodo z malo detergenta. Deščico očisti enakomerno na obeh straneh ter vseh robovih, saj se les, ko pride v stik z vlago, napihne. Če deščico umivamo samo na eni strani, se le ta tekom časa zvije. Priporočamo, da deščico po umivanju takoj obrišeš s suho krpo in jo odložiš na njen rob ter počakaš nekaj ur, da se popolnoma posuši.
- Deščica se zaradi rezanja zelenjave, sadja idr. lahko obarva in dobi neprijeten vonj. Za temeljitejše čiščenje uporabi limono in grobo sol. Nato z limonino lupino zdrgni desko ter jo speri z blagim detergentom ali kisom in toplo vodo.
- Vsake toliko jo nekoliko razvajaj in jo premaži z oljem. Slednje je priporočljivo narediti enkrat mesečno, če deščico redno uporabljaš, sicer po potrebi. Oljenje poskrbi, da je deščica ponovno gladka na dotik ter zapolni majhne razpoke, v katerih bi se lahko razmnoževale bakterije. Prav tako prepreči, da bi vlaga pronicala globlje v les. Za premazovanje deščice ne uporabljaj rastlinskih olj, saj lahko postanejo žarka. Deščico je z oljem dobro mazati toliko časa, dokler ga neha vpijati. Za premazovanje uporabi kuhinjsko gobico, za tem deščico pusti "počivati" vsaj nekaj ur, da se olje dobro vpije ter jo na koncu obriši s papirnato brisačo.

Zakaj imeti lesene rezalne deske v kuhinji:
- Les je živ material, ki se razteza in krči, zato priporočamo, da deščice ne izpostavljaš visokim temperaturam in preveliki vlažnosti.

Varnostna opozorila:
- Izdelek ni igrača, zato ga uporabljajte samo na način, za katerega je namenjen.
Podobni izdelki
Potrebuješ mojo pomoč?
Pošlji mi svoje vprašanje in odgovorim ti v najkrajšem možnem času na email.
Prejmi 5% popust
Prijavi se na naše novičke in prevzemi svoje darilo. Obveščen/-a boš o vseh akcijah, novostih in prihajajočih dogodkih!