Pogoji poslovanja

Spletna trgovina Labikum.com posluje skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. S spletno trgovino Labikum.com upravlja podjetje Labikum, Lana Topolovec s.p.


Podatki o podjetju

Labikum, Lana Topolovec s.p.
Smetanova 33
2000 Maribor
ID za DDV: -
Matična številka: 7170998000
TRR pri Nova KBM: SI56 0463 5011 4585 869


Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
– identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
– kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
– bistvene značilnosti blaga oziroma storitev,
– dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
– pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
– vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
– način plačila in dostave,
– pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.


Cene in ažurnost podatkov

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, saj se spreminjajo v primeru posebnih ponudb in akcij. Izdelki s takšno ceno imajo omejeno veljavnost do dneva, določenega v posamezni akciji, oziroma do razprodaje zalog. Vse cene so v evrih in vsebujejo DDV.


Prijava in registracija

Za nakupovanje v spletni trgovini Labikum.com ni potrebna registracija, vendar pa le-ta prinaša številne ugodnosti ter olajša prihodnje nakupe:

  • pregled zgodovine naročil
  • sledenje naročilom
  • shranjevanje izdelkov na seznam želja
  • shranjevanje več naslovov za dostavo


Ob registraciji uporabnik pridobi uporabniško ime in geslo, s katerima ob vsakem obisku spletne trgovine Labikum.com dostopa do svojega profila 'Moj račun'. Uporabnik se ponovno vpiše v svoj račun v razdelku 'Prijava', kjer vpiše svoje podatke in potrdi registracijo. Po elektronski pošti prejme geslo za prijavo. Geslo se ob prvi prijavi lahko spremeni.


Nakupovanje

Pri vsakem izdelku so navedeni naslednji podatki:
- Ime in opis izdelka (do strani s podrobnim opisom posameznega izdelka dostopate s klikom na sliko izdelka ali ime izdelka)
- Cena izdelka ter morebitna akcijska cena, ki vsebuje DDV
- Tehnične podrobnosti izdelka
Izdelke odlagate v nakupovalno košarico. Vsak trenutek lahko urejate stanje v vaši košarici (spreminjate količine, odstranjujete in dodajate izdelke).
Nakup zaključite s klikom na povezavo 'Blagajna'. Sistem vas vodi skozi naslednje korake:
1. Naročilo. Pregledate lahko izbor izdelkov ter spremenite količino ali pa določen izdelek odstranite.
2. Registracija uporabnika v primeru, da še niste registrirani oziroma prijavljeni. Lahko izberete tudi možnost naročila brez registracije.
3. Izberete naslov za dostavo in naslov za račun. Če želite urediti obstoječi naslov za dostavo ali za račun, kliknite gumb Posodobi. Lahko dodate tudi nov naslov.
4. Izberete način dostave in po želji dodate opombo k naročilu.
5. Izberete način plačila. Na tej točki morate potrditi strinjanje s pogoji poslovanja.
6. Ponovno preverite vsebino in izbrane parametre naročila. V primeru, da bi želeli katerega od korakov spremeniti, se lahko pomikate nazaj po nakupu s kliki na naslove posameznih korakov.
Nakup zaključite s klikom na gumb 'Potrdite naročilo' na koncu povzetka nakupa.
Vaše naročilo bo s tem oddano in odpremljeno v najkrajšem možnem času.


Promocijske kode

Občasno bralcem e-novičk (elektronski obveščevalec) ali preko drugih komunikacijskih kanalov pošljemo promocijsko kodo. Promocijska koda prinaša različne ugodnosti, kot so popusti ali darila. Promocijska koda je časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem roku, sicer je neveljavna. Izkoristi se jo z vnosom v posebno polje v nakupovalni košarici. Promocijske kode med seboj niso združljive. Obiskovalec oz. kupec lahko izkoristi ob vsakem nakupu samo eno promocijsko kodo.


Naročilo

Po oddaji naročila prejmete potrdilo o naročilu na vaš elektronski naslov. Morebitne preklice naročil lahko v roku 1 ure od oddaje naročila sporočite na naš elektronski naslov info@labikum.com ali pa nas pokličete na 040 367 277. V primeru, da kupec v dogovorjenem roku ne prekliče svojega naročila pomeni, da gre naročilo v obdelavo. Svoje naročilo si lahko ogledate v zavihku 'Moj račun'.


Plačevanje

Omogočene so naslednje vrste plačila:
* Bančno nakazilo (UPN nalog). Kupec opravi naročilo, nato se mu izpišejo podatki z računom za nakazilo denarja. Potrditveni e-mail s podatki za nakazilo prejme tudi v svoj e-poštni nabiralnik. Za sklic navedite številko računa. Takoj, ko bo nakazilo na našem računu, izdelke pošljemo na naveden naslov. Če sporočila ne prejmete, preverite mapo vsiljena pošta.
* Plačilo s plačilno kartico (Maestro, Master Card, Visa).
* Plačilo preko PayPal


Dostava in dobavni roki

Za dostavo blaga, kupljenega preko Labikum.com uporabljamo Pošto Slovenije.
Stroški pošiljanja so obračunani in izpisani med postopkom nakupa in so odvisni od teže poslanih izdelkov. Pri nakupu nad 50,00 € pa je poštnina brezplačna! 
Opozorilo: Vsi pogoji in stroški pakiranja ter dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije. Za dostavo v druge države se zaračunajo stroški dostave po ceniku dostavnega podjetja. Prav tako kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije.

Dobavni roki so odvisni od izbranih izdelkov in so navedeni že med splošnimi podatki izdelkov. V kolikor bi prišlo do zamude pri dostavi, bomo o tem obvestili kupca, ki lahko odstopi od pogodbe.


Vračilo in menjava blaga

Vsak potrošnik ima 14 dni časa, da sporoči prodajalcu morebitno reklamacijo in v tem času tudi vrne blago na svoje stroške. Potrošnik mora vrniti prodajalcu nepoškodovan artikel in v nespremenjeni količini, razen, če je artikel uničen, pokvarjen ali izgubljen, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Vse ostale potencialne nepravilnosti oz. reklamacije skrbno rešujemo skupaj v sodelovanju s kupcem, za katerega poiščemo najugodnejšo rešitev.
Izdelek vrnite s priporočeno pošiljko in v enaki embalaži, kot ste ga prejeli, na naslov Lana Topolovec, Prežihova ulica 17, 2000 Maribor. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

Obvezno priložite račun, saj brez tega ni osnove za vračilo kupnine in pripišite svoj TRR, na katerega vam lahko kupnino vrnemo. Po prejemu izdelka vam bomo v roku osmih delovnih dni vrnili kupnino za izdelek. Stroški poštnine se ne vračajo, razen v primeru upravičene reklamacije (na primer, če ste prejeli poškodovan izdelek).


Stvarna napaka

Kdaj je napaka stvarna?
Kadar:
– Izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
– Izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
– Izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
– Je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost artikla?
Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?
Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov.


Pravno obvestilo

Spletna trgovina Labikum.com in vsi podatki na njej (fotografije, grafike, vsebine) so predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine. Vsebine spletne strani ni dovoljeno kopirati, razpečevati, spreminjati ali na kakršenkoli drug način reproducirati, razen v primeru našega pisnega soglasja.

Potrebuješ mojo pomoč?
Pošlji mi svoje vprašanje in odgovorim ti v najkrajšem možnem času na email.
Prejmi 5% popust
Prijavi se na naše novičke in prevzemi svoje darilo. Obveščen/-a boš o vseh akcijah, novostih in prihajajočih dogodkih!