Ja, priznam, kar premalokrat si vzamem čas zase in za uživanje v kopalni kadi. Navadno jo zvečer okupirata otroka, ko zaspita, pa takoj sedem za računalnik in pričnem z nočnim delom. Takrat niti ne pomislim, da bi si odtrgala minutko za osebno razvajanje, čeprav bi mi tu in tam precej prijalo. Se bom potrudila, da slednje čim prej spremenim. :)

Sem pa ta vikend sklenila, da izdelam domače kopalne ploščice, obogatene z biorazgradljivimi bleščicami iz naše ponudbe.

Bi jih rad/-a izdelal/-a tudi ti? Izdelava je izredno preprosta, rezultat pa je božanski, primeren za osebno razvajanje ali darilo.

ZA 2 KOPALNI PLOŠČICI POTREBUJEŠ:
½ skodelice sode bikarbone
¼ skodelice citronske kisline
¼ skodelice jedilnega škroba
¼ skodelice grenke soli
1  žličke vode
½ žličke eteričnega olja po izbiri (jaz sem uporabila EO divje pomaranče)
1 ½ žličke olivnega olja
živilsko barvo
in eko biorazgradljive bleščice po lastni izbiri*

*OPOMBA: za izdelavo kopalnih ploščic uporabi izključno biorazgradljive bleščice, saj se slednje ob stiku z mikrobi v naravnem okolju hitro razgradijo. Običajne bleščice so narejene iz majhnih plastičnih delcev, ki za razgradnjo potrebujejo več stoletij in tako okolje obremenjujejo z mikroplastiko!POSTOPEK PRIPRAVE:
1. V skledo najprej streseš vse suhe sestavine in jih premešaš.
2. Postopoma dodajaš tekoče sestavine in vmes stalno mešaš z metlico. Končni rezultat »mase« je rahlo vlažen na otip in se malenkost sprijema.


3. Dodaj bleščice. Sama sem dodala TE, saj se mi zdi, da zlata barva lepo sovpada z nežno oranžno, ki sem jo uporabila za bazo.
4. V silikonski model za muffine s prsti stiskaš maso plast za plastjo, dokler modelčka ne napolniš do želene višine.
5. Ploščico sušiš še kakšen dan na zraku (tekom poletja lahko tudi manj).In zdaj samo še uživaj in se prepusti razvajanju v omamno dišečem vonju divje pomaranče. V kolikor si ploščice pripravil/-a za darilo, pa jih zavij v recikliran papir ali vrečko iz bombaža, slednjo okrasi s suhim cvetjem in je. :)

Ali že poznaš Eco glitter biorazgradljive bleščice? V kolikor zanje slišiš prvič, si lahko več o njih prebereš TUKAJ

Pozdravček do naslednjič,
Lana

Potrebuješ mojo pomoč?
Pošlji mi svoje vprašanje in odgovorim ti v najkrajšem možnem času na email.
Prejmi 5% popust
Prijavi se na naše novičke in prevzemi svoje darilo. Obveščen/-a boš o vseh akcijah, novostih in prihajajočih dogodkih!